STHLM Bike 2017

I september 2012 gick det då nya cykelloppet för alla av stapeln för första gången. I år startade jag för sjätte gången.

Kvart över sex på söndagsmorgonen den 3 september var det dags att rulla hemifrån in mot stan, tillsammans med Patrick och Patrizia, något som blivit lite av en tradition när det går lopp i huvudstaden. Vädret var mulet och lite småsvalt, men inget regn och bara man rörde lite på sig var det inga problem. Längs Skeppsbron blev vi påhejade likt de TdF och Giro-cyklister vi är (enligt många anticyklister) av en troligen från natten kvarglömd snubbe iförd gul kycklingdräkt. Uppfriskande. 🙂

Årets runda

Årets runda

Starten gick klockan 07:00 prick prick på Norrbro nedanför slottet, och fortsatte längs Strandvägen ut på Djurgården och vidare norrut för att vid Ulriksdal vända söderut igen. Banan var i princip densamma som förra året. En bana som jag själv tycker är riktigt trevlig. (Framför allt med möjligheten att blåsa ur benen ordentligt på en avstängd bilfri Sveavägen!)

Som vanligt var STHLM Bike ett fint arrangemang med en trevlig trivselrunda med en salig blandning av cyklister och cyklar där alla cyklar runt i sitt eget tempo utan att behöva tänka på tidtagning eller klungkörning. I år var det enligt uppgift ca 1500 deltagare (även om jag också sett siffran 1800) så antalet ökar lite för varje år som går.

Förutom Patrick och Patrizia cyklade jag med Jocke och MP på tandem. P&P hade dock valt att testa sina nya MTB och hamnade lite på efterkälken i racertempot som vi andra inte riktigt kunde låta bli att dra upp där det gick. För egen del lyckades jag dra av vajern till bakre växeln vid ca 16km. Jag visste att det var på gång och hade en reservvajer med mig, men valde att köra återstående del av rundan på högsta växel bak. Jag har ju ändå trippelklinga fram och någon gång ska jag väl få nytta av den minsta av dem. Typ som med knappt fyra mil kvar utan bakväxel. Bra benträning blev det iallafall.

Frukost på Strömvägen

Frukost på Strömvägen

En stund före klockan nio var det målgång i ensamt majestät på Norrbro med armarna i luften när jag passerade under målbågen. Efter det den inkluderade och traditionsenliga frukosten som i år serverades på Strömgatan istället för inne i Kungsträdgården som tidigare år. Kanske inte fullt lika trevlig miljö men ändå helt ok. Vad vet jag, Kungsan kanske var bokad för något annat evenemang i år? I övrigt tycker jag det var kul att se att det jag (och andra) kritiserade förra året var fint åtgärdat i år. Såsom utspetsning av kantstenen nedanför Frösundabacken som orsakade punkteringar förra året, och smidigare frukostutlämning. Stort tack och cred för lyhördheten!

I vilket fall som helst kommer jag tillbaka för en sjunde start nästa år!

Här ser du en liten visualisering av årets runda skapad av Relive.

sthlmbike.se

Tidigare STHLM Bike

Kommentera gärna