Vi säger välkommen till Lusen

Vi hälsar en ny familjemedlem välkommen hem. Och därmed är vi fler killar än tjejer här hemma! 🙂

Barnen har önskat sig en hamster (lite som substitut för den hund de inte får) sedan en tid tillbaka. Vi har varit skeptiska. Eller, snarare jag har varit skeptisk. Vi har redan två fåglar och dessutom alldeles för många saker som gör att det blir ont om plats för en bur till. Dessutom vill jag inte ha ett djur till att sköta om.

Men barnens morfar tyckte att bur med tillbehör var en alldeles utmärkt julklapp till barnen. Han hade alltså frågat oss först. Och då jag kunde frånsäga mig allt ansvar för det lilla livet så blev det en liten brun guldhamster inköpt igår, född vecka 48 och således ca sex veckor gammal, som barnen får delad vårdnad om med mamman som huvudansvarig. (Hon har ju trots allt erfarenhet som fd hamstervårdare). En liten hane som har fått namnet Lusen. Efter mormors hund som heter Loppan. Ni fattar. 🙂 Och ja, jag tycker också den är lite söt.

Den lilla guldhamstern Lusen

Den lilla guldhamstern Lusen

 

Kommentera gärna