Huset

HusetDen 30 november 2004 fick vi tillträde till vårt nya hus, och passade på att sova på madrasser på golvet framför en brasa i vardagsrummet. Några dagar senare fick vi hjälp att flytta allt pick & pack från lägenheten i Aspudden.

Första renoveringen

Första renoveringsprojektet blev köket, som vi verkligen ville göra något åt. Ut med alla gamla skåp, bänkar och vitvaror. Upp med nytt innertak och in med nya skåp och bänkar. Helt enkelt en totalrenovering.

Gamla köket Nya köket

Andra renoveringen – dränering av grunden

I maj 2005 hyrde vi in lite hjälp för att dränera och tillägsisolera grunden. På ca en vecka var allt klart, inklusive nedlagda dagvattenrör med anlagd stenkista och justerad marknivå på baksidan. Efter detta lade vi på ca 10 kubik matjord runt huset och och lät det sätta sig under vintern, för att sedan så nytt gräs våren 2006. Skönt att slippa all lera runt huset igen.

Tredje projektet – utsidan

Nästa steg blev att måla om huset sommaren 2005, och byta färg från den tråkiga beiga till en gråblå nyans. Även det vita var i behov av lite förbättring. Resultatet blev väldigt bra om vi får säga det själva. Altanen fick dock vänta till sommaren 2006 och den fick då även nytt plasttak vilket var ett stort lyft och stor skillnad mot den 100 år gamla armerade plasten.

Vardagsrummet

Vintern 2005 satte vi fart med vardagsrummet, med målet att ha det färdigt innan jul. Bort med det fula gamla vävspända innertaket och upp med nytt. Infräsning av nya VP-rör i väggarna för ytterligare el-uttag och även data- och antenn-uttag när vi ändå höll på. Beslutade att bredspackla väggarna och måla istället för att tapetsera, och pappas hjälp var guld värd! Strax innan jul var vi så nästan färdiga, återstod att måla lite fönster, dörrar och foder, vilket pappsen hjälpte till med någon månad senare.

Matrummet

Våren 2007 blev matrummet färdigt. Samma sak där, bort med gamla tapeter och ner med gamla tretex-taket. Väggen mot gatan fick nya gipsskivor monterade utanpå allt gammalt för att minska ned på bredspacklingen. Elen drogs om, och nya lamputtag ovanför fönstret monterades. Och det gamla dörrhålet mot hallen sattes igen och bildade en ny garderob, just från hallen, och hel vägg mot rummet. Pappa hjälpte återigen till med spackling och målning. Tacktack!

Arbetsrummet i källaren

Våren 2008
Tuvas rum

Hösten 2008

Kommentera gärna