Om Beach2020

Maj 2012

Idag finns det många träningsbloggar på nätet. Här är ytterligare en. Och syftet är som med så många andra mest att vara en träningsdagbok för mig själv mer än att förklara för alla andra hur man ska träna. För jag är långt ifrån någon expert på det.

Men att göra sin träning och sina mål offentlig på det här sättet kan iallafall hjälpa mig att faktiskt genomföra träningen den där dagen jag egentligen inte har lust eller orkar. Och kan det inspirera någon annan är det bara en bonus.

Namnet på bloggen är vald med en glimt i ögat. För det behövs nog åtta år för att återigen få en vältränad kropp.

Själv är jag en IT-nörd som arbetar med att sitta på en kontorsstol hela dagarna vilket har medfört att den forna styrkan och konditionen från tiden som elitsimmare gått förlorad. När jag för några år sedan slet av ett korsband i knät och sjukgymnasten sa åt mig att jag för mina knäns skull inte borde lägga på mig mer vikt ringde en liten klocka. Men en timmes badminton i veckan var ingen jättenytta och så mycket annat hände inte heller.

Tills min vän frågade om jag ville haka på och köra Halvvättern på cykel sommaren 2012. Med två månaders framförhållning.

Jag insåg att jag inte skulle fixa det samma år. Men eftersom jag har tävlingsinstinkten kvar och själv funderat på olika typer av idrottsliga utmaningar tidigare antog jag utmaningen, men med sikte på 2013 istället, för att hinna komma i form.

Och det är bakgrunden till att denna blogg föddes. Tanken är att den från och med nu ska återspegla mitt förhoppningsvis mer fysiskt aktiva liv.

Håll till godo.

Kommentera gärna