Hel dag spenderad på TV-problem

I början av december skaffade vi oss ett Boxer-abonnemang efter att ha sagt upp Viasat som vi varit missnöjda med. Det skulle ju inte vara några problem, digitalTV hade vi ju tittat på i ett år redan. Men icke sa nicke. TV3 och Kanal5 bland andra fungerade inte så bra. Störningar med ”mosaik” och digitala ”blipp-ljud” gjorde att de kanalerna ville man inte kika på… Kunde det vara för svag signal? Iväg och skaffa antennförstärkare. Men inte blev det bättre för det.

Bytte förstärkaren mot en bättre antenn, och idag kom Patrick förbi och hjälpte mig byta den på toppen av en fem meter hög mast på taknocken. Till ingen nytta, samma problem fortfarande.

Iväg och skaffa bättre kabel, för det är det sista jag kan tänka mig vara problemet då Mux 3 ligger på högsta frekvensen som används för tillfället i Stockholm. Få ned antalet skarvar, grövre kabel och F-kontakter för kopplingarna. Men nej, ingen skillnad.

Allt jag lyckats med hittills är att faktiskt få en stabilare och bättre signalstyrka från Mux 3 med den nya antennen, men det är också allt. Har nu sett på ett forum att det finns andra som har samma problem i Stockholm, och att det verkar ha börjat i samband med ett ”förbättringsarbete” på Nackamasten i slutet av november. Så mail är ivägskickade till både Boxer och Teracom med frågan om det verkligen blev bättre… Fortsättning följer.

Kommentera gärna