Google äger (mig?)

Jag använder mig gärna av RSS-flöden för att hålla mig uppdaterad på nyheter och vad som händer här i världen. Jag har använt mig at Mozilla Thunderbird ett tag nu för att hålla ordning på alla flöden och på ett enkelt sätt gallra och välja vad jag vill läsa. Nackdelen med Thunderbird är ju att jag bara får flöden till den datorn jag konfat upp dem på. På jobbet. När jag är hemma har jag dem ju inte där. Visst, jag kan konfigurera upp Thunderbird hemma med samma flöden, men de jag läst på jobbet är ju olästa hemma och tvärtom. Jobbigt.

Jag har upptäckt att jag haft samma problem med bokmärken, så jag har börjat använda Del.icio.us för att samla alla mina bokmärken centralt på nätet. Så jag kommer åt dem oavsett var jag är någonstans. Helt underbart! Jag ville göra samma sak med mina RSS-flöden, och kikade på Bloglines. Dock gillade jag inte den lösningen alls och gick tillbaka till Thunderbird.

Google readerMen… så kom jag idag att tänka på Google. De som gör allt så himla bra… och visst. Google Reader löser alla mina problem (med RSS-flöden). Så från och med i torsdags har jag alla flöden samlade på ett ställe, på nätet, åtkomligt var jag än är. Via mobilen om jag så vill. Till och med off-line om jag skulle vilja det. Tack för det Google!

GoogleAndra Google-saker jag använder och gillar är Picasa, Analytics, Webmaster Tools, SketchUp, Google Maps och Google Earth. Jag har säkert glömt något 😉

[tags]google, rss, del.icio.us, bloglines, sketchup, picasa, analytics[/tags]

Kommentera gärna