Ny videokamera?

DCR-TRV10EHapps, det verkar som vår nuvarande DV-kamera börjar ge upp. Den har ju trots allt några år på nacken, enligt mina papper köptes den 1999. Fatta, det var förra seklet! Hur länge sedan som helst. Nu knölar den iallafall när den ska användas. Den stänger av sig lite som den vill, den kan inte bestämma sig hur den ska fokusera, och bildkvaliteten känns inte längre lika bra som den en gång var.

HDR-HC7Så nu har jag börjat kika på en ersättare, och Sonys HDR-HC7 verkar vara ett bra alternativ. Har det vi behöver och lite till. Känns som man ska slå till på en kamera som klarar HD när man nu har möjligheterna att visa den kvaliteten på TV’n. Och enligt de tester jag läst ska man tydligen ”tas till en annan värld” när man ser sina filmer i HD.

Helt klart är iaf att det ska vara en kamera med MiniDV, dvs band, och inte någon med hårddisk eller inspelning på minneskort. Anledningarna är flera.

  1. En hårddisk/minneskort kan bli full ute på fältet. DV-band kan man ha hur många som helst med sig.
  2. Vi har ju redan en massa DV-band som vi vill kunna titta på.
  3. Spelar man in i standardupplösning slipper man den komprimering som görs vid inspelning på disk eller minneskort. (Inspelning av HD på band görs i MPEG2 för att kunna få plats och stämma överens med MiniDV-standarden)

Så, är det någon som har något att säga om den här kameran, eller tips på någon annan, skriv gärna en kommentar.

[tags]Videokameror, Sony, MiniDV[/tags]

Kommentera gärna