• Okategoriserade
  • 0

Dagens överraskning

Golvet i gästrummet är ju en ”riskkonstruktion”, vilket vi vetat om sedan vi köpte huset. Det är alltså ett trägolv i källaren som inte är korrekt utfört.

Idag började vi flytta ut saker från rummet för att kunna börja riva golvet och ersätta det med klinker. Till att börja med ville vi ju kontrollera hur det egentligen ser ut under parkettgolvet. Finns där ett gjutet golv? Jag måste säga att det tog emot ordenligt att sätta hålsågen i den superfina parketten, men golvet måste ju fixas, ”mikrobiell påväxt” har ju redan konstaterats vid golv/vägg-vinklarna.

Så, ett ”kontroll-hål” togs upp i golvet. Och vad hittade vi där under? Ett gjutet cementgolv? Icke! Den som renoverade golvet en gång i tiden lade golvspånskivor. I ett källarutrymme! Hur smart är det på en skala? Så nu undrar vi hur det ser ut där under. Det blir nog till att riva ut tillräckligt mycket parkett för att kunna lossa en hel spånskiva, för såga eller borra vill jag inte göra i den eftersom det ligger vattenburen golvvärme antingen ”i” spånskivan eller under den.

Kul är det nästan jämt. Vi har iaf ställt in oss på att få gjuta/flytspackla ett nytt golv i det här rummet. Skoj skoj.

Kommentera gärna