Första dagen på dagis

Idag var Tuvas första dag på dagis. Inskolningen har börjat och idag var vi där en hel timme. Redan hemma märktes förväntningarna när jag sa att vi skulle gå dit (hon kom ju ihåg, vi var ju där igår). ”Ha ryggsäcken” sa hon och kom med den på ryggen. Andra kommentarer innan vi hann ut genom dörren var

Då dagis, Leka sammans, gräva sandlåden

Väl framme precis innanför grinden skulle hon ”söra apan” – apan som hon fick köra i en dockvagn under gårdagens besök 🙂

Under timmen på dagis tror jag hon var med mig hela tre minuter eller något sådant. Resten av tiden lekte hon med prylar tillsammans med de andra ”nybörjarna” och personalen. Och stoppade fingrar i hålen i de låga handfaten. Resten av inskolningen är två-veckorsmodellen, med längre och längre dagar succesivt.

Första dagen gick helt klart över förväntan, även om jag aldrig var orolig. Men det kommer nog kännas lite konstigt den dagen jag ska lämna henne för första gången.

[tags]Dagis, Dagisplats, Inskolning[/tags]

Kommentera gärna