Köra båt!

För ett tag sedan frågade Jocke om jag ville hjälpa honom köra hem hans nya båt. Så i lördags var det dags. Strax efter klockan ett hoppade jag ner i den Windy 22 med 270 hästars V8 han införskaffat. Lite andra prylar än Bonum 25an 🙂

Efter lite genomgång, diverse problem med att packa in kapell och en liten kaffe bar det så av, tillsammans med Jocke o Joche ut från marinan i Gustavsberg och Farstaviken. Lite försiktigt puttrande. Första stopp var påfyllning för bränsle. Stockholm Radio guidade in oss i en vik som visade sig inte alls ha någon båtmack. Men däremot ett myller av segelbåtar förtöjda vid bojar som vi skulle ta oss fram bland. Tack för det 🙂

En stund senare hittade vi macken vid Restaurangholmen utanför Saltis. Väl fulltankade bar det så av ut över Baggensfjärden vidare ut mot Ägnöfjärden, Erstaviken och ett litet navigeringsmisstag nere vid Smådalarö eftersom vi var tvugna att testa vad kärran gick för. 37.5 knop i måttlig motvind gick hon för 🙂

Efter minimala 5 knop genom Dalarö kanal blev det ytterligare en fika fritt guppandes på vattnet innanför Dalarö innan vi knallade vidare ner mot Gålö, Mysingen och Hårsfjärden i marschfart tätt följda av sjöräddningen i kölvattnet. De blev vittne till vår lilla (kontrollerade) flygtur när vi för ovanlighetens skull hann upp lite större svall 😉

Slutligen knallade vi ner i Yxlösundet och under bron för att sen vända upp mot Marinan på Herrön och lägga till ca 5 minuter efter den ankomsttid vi (eller snarare Jocke) angivit två timmar tidigare.  Allt hade gått finfint och kvällen avslutades med lite korvgrillning tillsammans med familjerna nere vid bryggan. Förutom att det varit lite kallt (ca 12 grader och nedcabbat hela vägen) så får jag nog lov att säga att det var en lyckad dag. Tack till Jocke som låter mig köra och leka 🙂

[tags]Windy 22, Båtar, Stockholm Radio, Dalarö, Gålö, Mysingen[/tags]

5 svar

 1. Joakim Nömell skriver:

  Man kan inte vara nog försiktig i valet av navigatör av sin skatt och dedär gjorde vi ju bra =) Vilken otur att den måste vara väl genomvarm och körd när man ska byta olja innan upptagningen, då måste man ju köra minst ett race till =)

 2. Thomas skriver:

  Ja vilket oflyt, verkligen 🙂 Helgen om två veckor har jag inget inbokat 😉

 3. Joakim Nömell skriver:

  Ja men dåså, nu har du något inbokat =)

 1. 12 oktober 2008

  Hemtransport av ny båt

  Jag+f%C3%A5r+tydligen+b%C3%A5tbytar-tankar+ungef%C3%A4r+vart+annat+%C3%A5r+f%C3%B6r+nu+var+det+dags+igen.+Annars+brukar+jag+ju+titta+efter+b%C3%A5t+runt+b%C3%A5tm%C3%A4ssan+i+mars.+Den+h%C3%A4r+g%C3%A5ngen+ville+jag+kika+p%C3%A5+n%C3%A5got+mer+snabbg%C…

Kommentera gärna