Ett steg närmare Solaris 10 certifiering

Då var första delen avklarad. I fredags skrev jag prov nummer ett av två för min certifieringen som Solaris 10 Sysadmin. Jag klarade mig.

Men det var svårare än jag trodde. Jag var ganska säker på att jag skulle klara mig enkelt, jag jobbar ju för sjutton med detta varje dag. Men det skulle visa sig att 8 månaders pappaledighet skulle ta ut sin rätt. Det var mycket av det man bara gör någon gång ibland som inte längre var åtkomligt där uppe i skallen. (men när man läst de delarna i kursmaterialet kände man ju att ”det här kan jag ju, inga problem”)

Det blir till att plugga hårdare inför del två. Tyvärr har min arbetsgivare inte haft lust att betala klassrumskurser för oss alla som ska certifieras, så det är rent läsande och labbande på helt egen hand som gäller. Helt klart är att det inte på långa vägar är lika bra förberedande till proven som en lärarledd kurs i klassrum. Jag jämför med när jag blev certifierad på Solaris 7 en gång i tiden. Då fick jag kurserna i klassrummet, och kände mig väldigt mycket bättre förberedd när det väl blev dags att skriva.

Nåja, lite pluggande har väl aldrig skadat någon…. så tillbaka till läsandet….

[tags]Solaris, Certifiering, SUN, Sysadmin, Pappaledig[/tags]

Kommentera gärna