Äntligen lite vinter igen

Äntligen är det lite kallt igen och snön får stanna kvar ett tag. Samtidigt som solen skiner och värmer, och vinden är nästan obefintlig. En sådan dag är det utmärkt att åka pulka i parken!

Sagt och gjort, jag och Tuva begav oss ut i det behagliga vädret. Vid lekparken – eller ”barnparken” som hon säger – fick hon välja. Leka där eller åka pulka i parken. Det var inget svårt val för henne.

Efter en del raceande ner och upp för backen, både i pulkan och på rumpan, bar det iväg till dammen lite längre bort. Där det brukar finnas änder att titta på. Men inte idag. Så det blev till att kasta snöbollar och försöka nå vattnet istället.

Tuva tog i för fulla muggar för att nå fram. Så pass att hon helt plötsligt gjorde en kullerbytta över räcket runt dammen och landade på rygg nere på isen. Hua! Men jag visste ju att isen var ordentligt tjock som tur var. Det slutade bra med lite skrubbsår under näsan och en svullen överläpp. Det var inte tal om att gå hem och se över skadorna – nu skulle det åkas pulka igen!

[tags]Pulka, Vinter, Långbro[/tags]

Kommentera gärna