Min första wordpress-widget

Jag har gjort min första WordPress-widget! Eller gjort och gjort. Jag har modifierat en befintlig så att den gör vad jag vill.

Här till höger ser du en något moddad variant av Loopias DNSSEC-widget. Den visar om du via din anslutning är kapabel att få validerade svar på dina DNS-frågor. Det vill säga i normala fall om den namnserver du använder hos din ISP har DNSSEC validering påslaget, och validerar saker i .se zonen.

Visar den grönt är allt bra. Visar den rött kan du utöva påtryckningar på din internetleverantör så de aktiverar DNSSEC i sina system.

Klicka på ”knappen” för att få mer info om DNSSEC. Tyvärr får jag väl erkänna att egrelius.se inte är signerad ännu. Men det kommer inom kort.

Tillbaka till den widget som gör vad jag vill. Den visar om du ansluter via IPv4 eller IPv6. På samma sätt som DNSSEC-widgeten visar om det fungerar eller inte. Den kommer jag kasta upp här så snart egrelius.se faktiskt kan svara på IPv6 också…

[tags]Teknik,Wordpress,Loopia,DNS,DNSSEC,IPv6[/tags]

Kommentera gärna