Tuva cyklar på nya cykeln

Igår, på sin födelsedag, fick Tuva en cykel, en efterlängtad tvåhjuling i present av sina kusiner. Hon har pratat länge om att hon velat ha en sådan cykel eftersom hon sett andra barn på dem.

Så när hon nu fick denville hon bara cykla på den hela tiden. Sitta på den i hallen. Till och med ha den bredvid sin säng när hon skulle sova (men det hade hon inte, den fick stå i källaren för att hon inte skulle gå och sätta sig på den hela tiden)

Imorse gick hon upp ur sängen lite innan oss och pysslade lite. När jag går upp har hon precis kommit upp ur källaren.

Jag bara tittade så den stod bra

🙂 Efter ett tag bar det så ut på en första cykeltur på tvåhjulingen. Utan stödhjul men väl med en pinne som mamma och pappa kan hålla i för att hjälpa till med balansen. Och döm om min förvåning vilken koll hon hade. Det bar iväg med ganska bra fart redan från start, även om balansen fullt förståligt lämnade en del att önska.

Hon ville aldrig sluta cykla. När det väl var dags för mat och vi övertalade henne om att cykla hem igen hade vi avverkat ungefär 3,7 kilometer. Inte illa för de korta små benen som ännu inte kommit på att man kan rulla fram på en sån här cykel 😉

[tags]Födelsedag, Cykling, Cykel[/tags]

Kommentera gärna