Årets WorldCup-simning i Stockholm

Så var det då dags för årets världskuppsimningar i Eriksdalsbadet igen. Som vanligt var det högklassiga tävlingar och det slogs flera världsrekord. Om jag minns rätt så var det ungefär 4-5 per dag. Trevligt. Inte minst Ahlshammars rekord på 50 fjäril. I sista grenen. Sista dagen. Härligt 🙂

I år var även den överlägsna OS-mästaren Phelps på plats. Det var nog en av anledningarna till att varenda stol på läktarna var utsåld. Tyvärr var han inte i sin bästa form, och satsade heller inte fullt på denna tävling, som dessutom går i kortbana som ju inte är en amerikanares bästa alternativ precis. Så han körde i ”yllebyxorna” som Chrunak uttryckte sig i TV 🙂 Orakad och i vanliga badbyxor, till skillnad mot motståndarna som tog sista chansen att köra i superdräkten innan den förbjuds vid årsskiftet.

Trots detta tog Phelps ändå två pallplatser. Och även om han inte fick stå högst upp så fick han ändå mest jubel från publiken. Stackars de som vann 😉

Slutligen så var jag med i TV. Råkade komma med på ett hörn vid direktsändningen i SVT. Dessvärre har jag inget klipp att visa här, men det finns på Facebook för er som är min vän där 😉

[tags]Simning, WorldCup, Ahlshammar, Phelps, Eriksdalsbadet[/tags]

[gmap zoom=’15’]

Kommentera gärna