Utbyggnad av landet

Vi har ju i ett antal år funderat på att bygga ut vår 30 kvadratmeter lilla stuga på landet. Förra våren mätte jag och skissade på en eventuell utbyggnad som skulle göra det hela ungefär dubbelt så stort, och vi kände oss ganska nöjda. Därefter hände inte så mycket. Frågade runt lite efter lämplig byggare eftersom vi inte vill göra hela jobbet själva men kom liksom inte frammåt. Där nere är utbudet inte fullt lika stort som i Stockholm 😉

Hur som helst, nu har vi fått tummen ur och satt bollen i rullning. Under påskhelgen hade vi en byggare på plats för att diskutera lite och det slutade med att vi ville ha en offert på ca 50 kvadrat ytterligare. Han ska nu gå hem och fixa bygglovsritningar efter vårt förslag, och dessutom räkna på vad det kan kosta oss och komma med ett anbud. Spännande!

Så här är det tänkt att det ska bli. Den ”bakre” delen som är 10×5 meter är det som ska byggas till. Två sovrum och ett större allrum. Det är just ett sovrum till och en större del där man inte sitter på varandra när man har gäster som är det vi vill ha. Mitt i alltihopa ska det nog in en braskamin också.

Planerad planlösning

När väl den nya delen är klar tänkte vi ta tag i den befintliga delen och göra om den lite. Ta bort sovrummet som finns där idag, och även ta bort det ”tvättrum” som finns till vänster innanför ytterdörren idag. Göra köksdelen lite större och göra om nuvarande garderob i nedre högra hörnet till dusch och toalett. Vad tror ni om det? Det borde bli gott om plats att sitta inne och äta flera stycken och dessutom umgås i det lite större allrummet. Dessutom finns forfarande plats för förvaringsutrymmen om man vill bygga lite sådant.

[tags]Bygga, Fritidshus[/tags]

Kommentera gärna