Cykelpremiär 2012

Idag blev det cykelpremiär för året. Lite sent kan tyckas men min cykel har stått längst in i garaget bakom utemöbler och bråte. Och även möblerna kom ut lite sent i år.

Hur som helst. Det var inte min cykel premiären gjordes på. Det var Jockes tandemcykel. I ett svagt ögonblick gick jag med på att vi ska cykla halvvättern nästa år (att göra det i år som föreslogs först fanns inte riktigt på min konditionskarta). Så nu måste vi ju komma igång och träna ordentligt.

Eftersom Jocke jobbar i närheten av där jag bor så beslutades att vi skulle frakta cykeln hit för att vi på så sätt enklare ska kunna komma ut eftermiddagar och kvällar. Sagt och gjort, premiärturen blev en tandemtur från Haninge till Älvsjö. En rutt på ca 2 mil och med lite felnavigering slutade den på ca 23km.

Snittfarten blev dessvärre inte vad vi hoppats. Efter 2km skulle vi pumpa däck och höja sadel. Då passade Jocke på att dra av skruven som håller klämringen till sadeln. Som tur var befann vi oss vid cykelverkstaden och kunde köpa en ny klämring på krita 🙂

Turen tog allt som allt ca 1 timme och 20 minuter. Och väl framme i Långbro mötte vi resten av familjen kommandes från bussen, som tagit tåget från Haninge strax efter oss, och som dessutom sett oss från tåget ungefär halvvägs 🙂

Reflektion: Skyltningen av cykelvägar är inte alltid den bästa. Och finns skyltar är det inte omöjligt att de vridits 90 grader och således pekar helt galet…

Reflektion: Som nybörjare och inte helt samspelt på tandem är uppförsbackar bra mycket jobbigare än när man cyklar själv. (däremot får man bättre fart i nedförsbackar)

Slutresultat: stumma ben och ömmande rumpa och händer.

Med ordentligt trötta ben och ömmande rumpor avslutas dagen med god middag i det Egreliuska hemmet. Och eventuella kaloriförluster under cykelturen åtgärdades med råge.

Dagens rutt

Kommentera gärna