Sista dagen på öppna förskolan

Nu har Emma gått sista dagen på Öppna Förskolan. Imorgon är det första dagen på dagis som gäller, med en tredagars inskolning.

Det kändes lite vemodigt att lämna Öppna förskolan och personalen där. Karin som jobbar där träffade jag ju första gången när jag började gå med Tuva till dem hösten 2007 och sedan större delen av vintern, våren och sommaren 2008.

Sedan blev det några års uppehåll innan jag återigen började besöka Öppna förskolan i Älvsjö hösten 2011 och återigen större delen av vintern, våren och sommaren 2012. Både Tuva och Emma tyckte väldigt mycket om Karin, och även jag. Och det känns lite konstigt att vi inte ska träffas igen (även om jag är övertygad om att vi är välkomna att hälsa på någon gång).

Men det är väl så livet är. Folk kommer och går genom de olika skeden man passerar. Vissa har varit viktigare än andra och sätter därför större spår. För Tuva är det dagispersonalen hon lämnat bakom sig för att istället knyta nya band med personalen i 6-årsverksamheten. Och för Emma är det Tuvas gamla dagispersonal som blir den nya dagliga kontakten.

Det blir nog bra.

Kommentera gärna