Vinterns mål uppnått

Ett av mina mål den här vintern var att bibehålla Tuvas intresse för att åka slalom, och att hon skulle bli så pass bra på det att hon och jag ska kunna ta oss runt i hela liftsystemet vid en större skidanläggning. Inte nödvändigtvis i svarta backar, men iaf blå och kanske någon snällare röda nedfart.

Tuva erövrar Romme

Därför var tanken att hon skulle gå lite skidskola även den här vintern. Men i Flottsbro tog ju platserna slut på 15 minuter när de öppnade anmälan i december. Syrran bor ju i Borlänge där Romme Alpin ligger, så istället blev det en tredagars-skola där. 3×80 minuter. Med boende hos syster yster. En skidskola som visade sig bli tre privatlektioner då Tuva var ensam i gruppen. Perfekt!

Själv såg jag framför mig att åka tre dagar i barnbackarna och med lite tur kanske kunna få med mig Tuva upp på toppen på söndagen, då det finns en grön backe ned hela vägen därifrån. Men redan efter första dagen meddelade instruktören att imorgon tar vi sittliften upp på toppen.

Så det blev till att uppgradera till liftkort för hela systemet följande två dagar, och dessutom hyra ett par roligare skidor till pappan. De 25 år gamla 80-talsplankorna är ju inte så roliga att åka på när det blir lite mer riktig åkning (trots kommentaren från de två 10-åriga grabbarna som tyckte mina skidor var oerhört coola). Och jag kunde ju åka själv medan Tuva går i skolan.

I slutet på andra dagen drog Tuva med mig bort till de blå backarna vid Snöberget och iom det kändes det som vi uppnått vinterns mål. Vi kan ta oss runt i liftsystemet tillsammans 🙂

Kommentera gärna