Rainman på Teater Rival

Ikväll var vi på teater. Det händer inte ofta. Men någon gång ibland. Och då oftast något roligt som till exempel Ljust & Fräscht eller liknande. Eller en pampig musikal som Mama Mia eller Christina från Duvemåla.

Men den här gången blev det en dramaföreställning, närmare bestämt Rainman med Jonas Karlsson och Robert Gustafsson i huvudrollerna Charlie och Raymond Babbit.

De flesta av er har säkert sett den suveräna filmen från 1988 så jag tänker inte dra storyn här. Jag kan bara tillägga att Robert och Jonas gör en superinsats och får mer än väl godkänt. Själva föreställningen speglar filmen bra, är en aning moderniserad för 2013 men knappt så man tänker på det. Den är helt enkelt en riktigt bra blandning av skratt och berörande allvar. Precis som filmen. Och huvudrollsinnehavarna gör verkligen ett bra jobb med att beröra i alla fall mig i de mer känslosamma scenerna liksom locka fram skrattet mer än några få gånger. Tack!

Fem tandpetare av fem möjliga blir det från mig!

Kommentera gärna