Ankomst till Egypten

Halvfem. På morgonen. Då bar det av hemmifrån. Mot Arlanda med upphämtning av mormor i Solna på vägen. Barnen var förväntansfulla och äntligen var dagen i alla fall den stora hade väntat på. Att få flyga flygplan för första gången. Stora saker på gång.

Vi var på plats i väldigt god tid och kunde checka in och passera säkerhetskontroll i lugn och ro. Jag tror nästan vi var först på plats i gaten. Emma och Tuva fick syn på flygplanet som väntade på oss och blev eld och lågor. De gick även iväg till änden av piren och fick se startande flygplan. Vilken lycka!

Resan ner till Egypten gick över förväntan. Ungefär 5,5 timmar i stolen på flygplanet och båda barnen skötte sig exemplariskt hela tiden. Jätteskoj! Det ritades, lästes Bamse, och sovdes lite. Vi missade pyramiderna som piloten försökte berätta var de var och syndes för oss på höger sida, men ingen av oss i familjen lyckades hitta dem där nere på marken. Inflygningen blev riktigt guppig och Tuva tyckte det var jätteroligt 🙂

Väl framme gick det faktiskt ganska snabbt att passera gränskontroll och tull. Det var en lång kö för att få inresevisa och passet kontrollerat, men det stämplades på löpande band och någon större kontroll av vem det var i passet respektive person som passerade gjordes knappast.

Efter en stund inne på den svala flygplatsen kom vi ut i värmen. Men det var väldigt blåsigt så det var bara skönt. Vid promenaden ut mot bussen började så Emmas ben att tröttna. Vid det här laget hade hon ju redan gått en ansenlig distans för hennes små ben inne på flygplatsen och ut till bussen. Men nog skulle hon gå själv allt det. Den lille kämpen.

Bussresan till hotellet tog ca 45 minuter inklusive avlämning på några andra hotell innan vårt Saraya Suites i Makadi Bay, Hurghada. Mitt första intryck under bussresan var att det verkar vara ett ganska skräpigt land. Ändes med den stora vägen där mitt ute i öknen låg det fullt av skräp och bråte. Men framme vid Makadi Bay blev det genast trevligare. Inget skräp och grönt och fint. Men nu är ju detta ett enda stort turistområde så det är väl inte så konstigt. Dock inte desto mindre trevligt såklart.

När vi kommer in på hotellrummet, eller snarare in i lägenheten, blir vi överraskade. Vi visste ju vad vi bokat, men att det skulle vara så stort hade vi inte räknat med. Totala ytan med två sovrum, allrum, toalett och kök vr ca 100 kvadratmeter. Plus två ganska stora balkonger. Och typ 3-3,5 meter i takhöjd vilket gjorde det ännu luftigare. Dessutom moderna aggregat för luftkonditionering i varje rum, med fjärrkontroll och allt. Inte alls fel.

Vi knallade runt och kikade lite, tog en öl och macka och varvade ner lite efter resan. Barnen ville såklart bada så det blev till att knalla hem igen och byta om för lite plask i poolen. Alldeles toppen tyckte de två fiskarna till barn. Men det blev snart lite svalt och solen var på väg ned bakom husen sådär efter fyratiden så det fanns inte så mycket plats att värma sig på. Hem igen och lite kortspel och en eller annan öl innan middagen som intogs på en av buffe-restarangerna där det bjöds på gott och mycket.

Under middagen hittade Tuva en ”kompis”. Eller om det var hon som hittade Tuva. En väldigt framåt liten tjej från England. Så det fanns ju vissa problem med språket. Det blev nog mest pappa och Lea som pratade 😉

Kvällen avslutades tidigt, efter en väldigt lång dag som startade redan vid fyratiden på morgonen nästan 4000 kilometer härifrån fågelvägen.

21:15 blev det godnatt.

Andra inlägg från Egypten

  • Ankomst till Egypten (denna sida)
  • Dag 2
  • Dag 3
  • Dag 4
  • Dag 5
  • Dag 6
  • Dag 7
  • Hemresan

Kommentera gärna