Något måste göras åt simträningen!

Det här fungerar inte. Man kan inte komma igång med simningen om man går och simmar efter jobbet i en överfull simhall utan snabbsimmarbana och alldeles för många långsamma simmare i vägen. Hur ska jag kunna köra 1500 meter i öppet vatten ordenligt om det ska vara så här?

Nej, efter dagens pass som började med 20 minuters väntan med 300 meter slösimmande bland pöbeln innan vi fick lite mer utrymme i bassängen, frågade jag personalen i kassan när man ska vara där för att kunna hålla lite tempo. Sista timmen på måndag eller onsdag blev svaret, eller när de öppnar 06:30 om man är morgonpigg. Det är ju inte jag. På långa vägar.

När väl vattengymnastiken var slut fick vi två banor till. Utan lina mellan. Då det inte bara var gamla organiserade simmare som vet hur man simmar när man tränar så blev det ju smått kaosartat ändå och gick inte genomföra någon strukturerad träning. Jag körde på så gott jag kunde i tusen meter men någon ordentlig träning var det ju inte tal om.

Nej, jag får nog lov att bita i sura äpplet och testa något morgonpass för att se om det fungerar bättre. I princip skulle jag hinna med det innan det är dags att lämna barn på skola och dagis, och då behöver vi inte rucka på familjeschemat. Egentligen skulle jag vilja simma i Eriksdalsbadet som jag gjorde förut, då det där finns mycket mer utrymme, och på morgonen är det inte ovanligt att man får en helt egen bana att simma på om man är lite snabb. Men det ligger lite off, framför allt om jag ska hem mellan simning och jobb också. Dessutom är det dyrare att simma där, och mitt nyinköpta simkort gäller inte heller i den simhallen. Så jag får hålla mig till Västertorp så länge.

Nästa tisdag ska jag nog försöka mig på ett morgonpass. Återkommer med rapport.

Kommentera gärna