Köpt våtdräkt

Det är hög tid att komma igång med simträningen i öppet vatten!

Jag hade tänkt göra det i början av maj, men den våtdräkt jag siktat in mig på tog slut i min storlek hos Wiggle så det blev till att vänta. Tyvärr kom den inte in, och till slut kom ett meddelande om att de inte heller skulle få in några fler av den modellen i min storlek. Hepp.

Så det blev till att se sig runt lite. Jag fick tips om butiken Surfspot som ligger i Kungens Kurva och även säljer över nätet. De låg lite högre i pris än Wiggle, men å andra sidan har de butik runt hörnet om man skulle få problem av något slag. Så jag mailade dem lite och diskuterade för- och nackdelar mellan de olika våtdräkterna i mitt prisläge – en första instegsmodell för simning, med en osäkerhet i hur ofta den kommer användas. Det framkom att den Orca TRN jag siktat in mig på kanske inte var helt rätt ändå då det är mer en träningsdräkt som är lite tunnare, och därför kanske inte lämpar sig så bra tidigt och sent på säsongen. Och jag vill ju ha möjlighet att kunna starta någorlunda tidigt.

Som tur var visade det sig att de under nästkommande helg skulle erbjuda möjlighet att provsimma deras dräkter i Brunnsviken vid Kräftriket, och samtidigt sälja dräkter och annan utrustning med bra priser. Eftersom jag ändå var hemma den helgen, efter att ha cyklat Gran Fondo Stockholm, så passade jag på att åka dit och testa lite.

zone3advanceEfter lite prat om användningsområde och liknande blev jag rekommenderad en dräkt från relativt nya Zone3 som fått väldigt bra betyg för sina simdräkter. Jag testade en Zone3 Advance som är en av deras instegsmodeller. Jag tyckte jag borde ha storlek Medium-Large enligt storlekstabellen, men de hade ingen sådan med sig dessvärre. Men de tyckte däremot att jag som gammal simmare borde passa i en Medium också. Simmare som har bra teknik ska enligt uppgift kunna ha en dräkt som sitter tightare än vad ”svensson” kan eller vill ha. Vad vet jag, jag har aldrig haft en våtdräkt på mig annat än när jag provade en Head Tricomp 12 för några veckor sedan.

Så jag klämde i mig i en medium, stolpade iväg till vattnet och testade lite. Och det kändes riktigt bra. Bra flythjälp och smidig i axlarna. Bättre än Tricompen som jag nog tyckte hindrade mig lite i armtagen med sitt tjockare material över just axlarna. Väl uppe igen tyckte jag ändå dräkten kändes lite liten, men hade svårt att avgöra om det berodde på ovanan att ha ett sådant plagg på sig eller inte. Jag blev övertalad att köra på medium då den efter några gånger också har töjt ut sig lite. Och man vill absolut inte ha en för stor dräkt som samlar för mycket vatten på insidan.

Så jag kom hem med en ny fin våtdräkt. Nu ska det bara simmas med den ”på riktigt” också.

 

Kommentera gärna