Till Uppsala på kalas

I fredags fyllde mamma år. I går var det kalas. Vädret såg bra ut, så varför inte ta cykeln från Älvsjö till barndomshemmet? En nätt tur på knappt tio mil.

Sagt och gjort, så fick det bli. Med en beräknad tid på ca 3:45 med stadskörning inräknad gav jag mig iväg strax efter halvnio på förmiddagen. Jag bestämde mig för att passa på att träna lite kadens så körde nästan uteslutande på 39-klingan fram utom i de längsta utförslöporna. Det funkade förvånansvärt bra. Självklart genom stan, men även när jag kom ut på landsvägen efter lite felkörningar i Sollentuna. Kunde hålla 40-fart ganska bra med dryga 90 rpm. Kändes fint att veta att det fanns en 50-klinga att ta till ovanpå det.

Vädret var fint och jag hade medvind i princip hela vägen vilket såklart gjorde det hela lite lättare. Närmare Uppsala hade det regnat lite men jag fick inte mer än lite droppar från träden på mig. Men jag hade tänkt till och monterat på bakskärmen för säkerhets skull. Det kändes bra nu när det var blött på vägen.

Diverse arbeten inne i stan orsakade omledningar av cykelvägen. Men de var föredömligt skyltade om man jämför med hur det brukar se ut i Stockholm. Inga problem även om man inte hittat i staden skulle jag tro. Det var härligt att få cykla genom hemstaden igen. Det har hänt en del här vad gäller framkomlighet på cykel sedan jag bodde i Uppsala. Östra Ågatan var trevlig att cykla på till exempel.

Ganska precis på utsatt tid nådde jag fram till mor och far. Rulltiden blev 3:20 på 96km vilket jag tycker är helt ok med tanke på att det var stadskörning de första tre milen. Och en stund senare kom resten av familjen med bilen och mina ombyteskläder inför kalaset.

Sen blev det kalas! 🙂

Kommentera gärna