Ännu en reparation av tvättmaskinen

För några år sedan slutade tvättmaskinen fungera. Det visade sig bero på en kallödning på styrkortet som gjorde att elektroniken ballade ur. Som tur var kunde den lille teleteknikern fixa till lödningen och vips fungerade allt igen och vi hade sparat in säkert 2000 kronor på servicebesök plus delar.

Nu har maskinen givit upp igen. Elektroniken verkar fungera och programmen gås igenom, men trumman snurrar inte. Tyder på motor eller drivrem. Vi bestämde oss för att undersöka detta själva innan service kallas in. Om det nu ens är värt med service på plats på en maskin som är 12+ år gammal.

En tvättmaskin under reparation

En tvättmaskin under reparation

Remmen visade sig verkar hur fräsch som helst. Däremot var kolen till motorn helt slut. En snabb undersökning visade att service på plats med större ingrepp i maskinen skulle gå loss på minst 1300:- plus delar, så förmodligen runt 2 kilokronor. Nu har vi istället beställt två nya kol för under tvåhundra spänn, som utan större problem byts på egen hand av den lille elektrikern när de kommer i brevlådan. Så har vi sparat ytterligare en massa pengar som man kan köpa cykelprylar för istället. Bra va!

1 svar

  1. Karin skriver:

    Garn

Kommentera gärna