Ännu mer CX – i sand

Idag var det dags för ännu lite mer cyclocross. Den här gången vid Flatenbadet. Med en massa sand.

Patrick plockade upp mig så bar det av ut mot Tyresö och avfarten mot Flaten. Vi var först där vid parkeringen men snart började det rulla in fler deltagare. Patrick hade redan kört banan en gång tidigare och hade koll på hur den gick. För mig var den helt ny.

Vi körde igång med en banvisning. Ett varv med alla som ville i klunga runt för att få koll på hur banan gick. Några partier kunde ställa till det lite så det gällde att hålla tungan rätt i mun. Temperaturen låg på endast någon enstaka grads värme, men vi slapp vinden, sjön låg spegelblank.

Efter lite snack var det så dags för start. Uppläget var 40 minutes lopp. Och som vanligt rullade jag nog ut bland de sista. Försökte hålla farten uppe men en backe tidigt på banan var tung och nötte hårt på benen. På sista tredjedelen av banan kom den. Sanden. Och mycket sand var det. Vissa plöjde på ”som ingenting” medan jag själv var tvungen att hoppa av  och springa, det gick bara inte att hålla farten och balansen uppe i den mjuka sanden.

Jag orkade ett varv, sen var jag helt slut. Jag valde att stanna och vila medan övriga körde ett varv och sedan hakade jag på igen. Men det blev bara ett varv till. Jag var helt slutkörd!

Trots detta så var det faktiskt kul. Det kan inte hjälpas. Även om jag inte pallar ett helt lopp med dessa förutsättningar så är det efteråt ganska skönt att ha fått sig en så ordentlig genomkörare. Synd bara att sanden tränger in överallt på cykeln och egentligen kräver att man plockar isär allt för en ordentlig rengöring. Någonting det inte alltid finns tid för.

Detta var nog dock sista CX-loppet för i år. Nu återstår pendlingen fram till årsskiftet, och jag ser fram emot att få cykla i massor av snö!

Kommentera gärna