[tandem] Första tempot för i år

Det blev en lite senare premiär i år än vad det var tänkt. Förra året körde vi vårt första race redan i mitten av april. Jocke har redan hunnit med några lopp i SMACK-serien i år, men det här blev mitt första för säsongen.

Platsen för prestationen var Skokloster, en bana på 23 kilometer. Starten skulle gå av stapeln klockan 19 och vi var på plats en timme tidigare. Vi gör oss i ordning och drar iväg på en uppvärmningsrunda. Och vad händer, jo vi drar på oss en punka cirka 1500 meter från bilen. Inga reservprylar hade vi med oss heller, de låg kvar i bilen. Så det blev till att promenera tillbaka och byta slang lite snabbt. Av uppvärmningen blev det således inte så mycket.

Med fyra minuter till godo var vi på plats vid starten, med åtta cyklister framför oss. Många hade redan rullat iväg, och några fick vi efter oss. Starten gick i en lätt utförsbacke så farten hämtade vi upp ganska snabbt. Sedan kämpade vi på i den tuffa vinden. På väg ut mot Skokloster hade vi den delvis i sidan och delvis i ryggen. Dock drog en del tuffa backar ned farten ändå. Strax innan vändning vid slottet började regnet stänka lite, men det var inget som störde nämnvärt. Värre blev det direkt efter vändning. Med vinden rakt framifrån blev det som att köra in i en vägg. Det blev i princip omöjligt att få upp farten efter vändplanen i svagt motlut och den motvinden. Det var bara att krypa ihop, bita i och kämpa på!

Med fyra kilometer kvar till mållinjen fick jag dessutom håll, och ropade till Jocke att nu fick han ta i själv en bit medan jag mest hängde med runt med fötterna. Det var väl inte riktigt sant, lite hjälpte jag nog till, men det kändes inte så.

Sedan hade vi bara backen som hjälpte oss få upp farten i starten kvar till mållinjen. Vi bet ihop och trampade på. Jocke fick sitt kaffesug och skrek ut ”Kaffe!”. Och till slut nådde vi målet och kunde pusta ut. Och efter det sakta rulla tillbaka till parkeringen för lite kaffe, bulla och eftersnack. Där fick vi även reda på att denna bana är den tuffaste tempo-banan i SMACK-serien. Tack för den. 🙂

Allt som allt var det väl ändå ett väl genomfört lopp. Den missade uppvärmningen gjorde såklart att pulsen rusade i början, men det är vi ju vana vid. 🙂

Officiell tid och fart blev 00:36:58 respektive 37,33 km/h.

Prep inför loppet

Prep inför loppet

Foto: Peter Ahlerup

Foto: Peter Ahlerup

Foto: Peter Ahlerup - vi ligger sist av dessa tre och jagar upp mot mål

Foto: Peter Ahlerup – vi ligger sist av dessa tre och jagar upp mot mål

Kommentera gärna