Vintern har kommit

Sådär ja, 1 november 2006 kom första snön och vintern med besked. Det snöade på tvären och alla busslinjer i hela söderort ställdes in så Karins kusiner fick promenera till oss i ovädret istället. Nu har utemöblerna till slut fått åka in i garaget och gräset som skulle behövt en sista klippning får väl vänta till i vår. Som tur är hann jag kratta ihop det mesta av lönnens fallna löv förra veckan. Men dessvärre sitter sommardäcken kvar på bilen, såklart. Får se om det blir tillfälle att byta imorrn, annars blir det nog inget besök på Karins jobb som det är tänkt.

Vi hade ju tänkt ta en sväng till landet och kratta ihop drivorna av björklöv innan vintern också, men de får väl liksom gräset vänta till våren de med, och se till att det blir ännu mer svamp i mossmattan där.

Mina 10 pappadagar och de 10 semesterdagarna lider mot sitt slut, tänk vad en månad kan gå fort. På måndag får jag nog lov att motvilligt pallra mig iväg till jobbet igen och lämna Tuva och Karin ensamma hemma. Lockar inte det minsta. Igår begärde jag utbetalning av pappadagarna på Försäkringskassan. Deras webtjänst fungerar och man slipper skicka pappersblanketter fram och tillbaka, men den kunde ju helt klart varit bättre. Det tog mig säkert 30 minuter att fylla i alla uppgifter de behövde för att ersätta dessa 10 dagar, och rent tekniskt och användarmässigt finns det ju saker att anmärka på. Men de lär sig väl de också, alla kan ju inte vara lika ofelbara som mig :-P.

CRW_6633.jpgOch slutligen, det finns nu lite nya bilder på Tuva i galleriet. Bland annat från dagens besök hos Karins farmor.

Kommentera gärna