• Okategoriserade
  • 0

Matrummet

Nu börjar det likna något. Farfar – eller min pappa – har varit här två dagar och styrt upp spackling av väggar och tak med mera. Nu sitter till och med taklisterna uppe och är grundmålade tillsammans med taket. Kvar är en sista (förhoppningsvis) bredspackling av de väldigt risiga väggarna och grundmålning av desamma. Det var nog bra att vi valde att sätta nya gipsskivor på väggen mot vägen istället för att bredspackla den. Tapeterna slutade ju aldrig lossna. Sen är det slutmålning av tak och väggar. Plus snickerierna förstås som är på god väg redan nu tack vare pappsen.

Själva har vi legat sjuka medan pappa har arbetat för fullt. Känns lite dumt… Tuva tycker iallafall det är jättekul när farfar är här hela dagarna 🙂

Idag kom persiennerna vi beställde förut. Ska bli spännande att få upp dem även om det nog blir lite pyssel med monteringen.

Och igår var den en kyl-nisse här igen och kikade lite hur vi skulle kunna installera frikyla, eller naturkyla som det också kallas. Använder kylan som finns 150 meter ner i berget under kåken. Kände att det var dags att begära in lite offerter igen om vi ska slippa värmebölja i vardagsrummet i sommar. Den offert jag fick förra våren var ju hutlöst dyr. Ska bli intressant att se vad den här snubben kommer med för förslag. Verkade lite förvirrad när jag förklarade vad det var för lösning jag tänkt mig. 😉

Kommentera gärna