Mobilt bredband

3G-modemNu har jag gått på säljkampanjerna… Beställde Tele2’s mobila bredband förra veckan, abonnemanget med fri surf kvällar och helger för 69 spänn i månaden, och fri surf dygnet runt alla dagar fram till september i år. Tänkte det kunde ju vara smidigt att ha på landet nu när vi har en 3G-mast på området.

Hur som helst, idag kom modemet, så nu ska vi se hur bra det verkligen är. Faktum är att jag sitter uppkopplad via 3G just nu och det fungerar faktiskt bättre än jag trodde, trots endast 384kbit. Enkelt att komma igång var det också. Bara att plugga i modemet i USB-porten, godkänna installationen av programvaran och sedan knappa in pin-koden. Vips så var man uppkopplad. Att ha en SSH-session öppen när modemet beslutar att gå över till GPRS fungerar dock inte, då förbindelsen bryts en kort stund. Tur man är flitig användare av ”screen” sedan modem-tiden 😉

1 svar

  1. Karin skriver:

    Åhå, då måste jag ju börja använda screen oxå ju… *jobbigt*

Kommentera gärna