Rånö, Mysingen och elfel

Årets första (och enda?) tur ut på Östersjön med Jocke & Mia blev också Tuvas första båttur någonsin. Vid 14-tiden bar det av i solsken och svag vind mot Rånö och Rånökällan, med ett litet kaffestopp mellan Slangholmarna på vägen. Tuva tyckte det var tråkigt att åka båt, och inte få springa/krypa omkring som hon ville.

Middagen bestod av välsmakande fläskfilé och potatisgratäng med en liten(?) Landsort som dryck och intogs i snålblåst. Riktigt gott var det. Och jag var den ende som fick efterrätt, rabarberpaj med vaniljglass!

Väl på väg hem igen hade det blåst upp lite mer… och alla vet ju vad som händer med Mysingen då. Den blir gropig och allmänt otrevlig. Så också den här gången och den raka kursen tillbaka mot fastlandet fick ersättas av en lite väl sydlig resa för att det inte skulle rulla allt för mycket. Mitt i allt guppande bland vågorna började ett elfel med glappkontakt visa sig, och motorn gick rejält varm när fokus låg på att parera vågor istället för att kolla temp-mätaren. (Har vi varit med om det förr?) Det blev till att slå av och fylla på kylarvatten mitt ute på mysingen. Skojjigt värre. Sedan följde ytterligare några stopp för att korrigera glappkontakten innan vi var hemma i hamn igen.

Kort sagt, resan hem var inte jätteskoj, men vi kom hem välbehållna, efter solens nedgång, utan att det egentligen var fara för något annat någon gång. Det blev det årliga båtäventyret om man säger så 😉

[tags]Mysingen, Rånö, Rånökällan, Båtliv[/tags]

Kommentera gärna