Högvakt och spioner

För ett och ett halvt år sedan ungefär startade utställningen Spioner på Armémuseum i Stockholm. Den skulle vi gå och se.

Idag, 18 månader senare, på den absolut sista dagen utställningen fanns kvar lyckades vi pallra oss iväg, och spenderade ett antal timmar på museet. Först lite militär nutidshistorik (1900-nutid, Karin trodde inte på mig när jag sa att vi använde fältapan när jag gjorde lumpen 🙂 ) och sedan själva spionutställningen, med guidad visning dagen till ära. Dessvärre var guiden ingen höjdare, utan jag läste mest på skyltarna själv. Hur som helst så var det lite skoj, och intressant. Tydligen skulle herr Bergling själv ha givit sig tillkänna i publiken under en guidad tur när det pratades om honom.

Tuva kikar pÃ¥ högvaktsavlösningenTuva sov under större delen av spionturen. Kanske inte helt i hennes smak. Men Högvaktsavlösningen skulle hon se minsann. Väl hemma igen har hon hållt full fart, minst 110%, hela eftermiddagen och kvällen. Undra vilken bokstavskombination hon har 😉 Vid 21-tiden slog strömbrytaren om och hon somnade på två minuter. Det hör inte till vanligheterna.

Och farmor, nu kan du vara lugn igen. Den nedre grinden i trappen är uppsatt.

[tags]Armemuseum, Stig Bergling, Bergling, Fältapa, Spioner[/tags]

Kommentera gärna