Bus eller godis

HalloweenJahapp, så var det dags igen. Halloween blir bara större och större för varje år (i sverige). Och jag är inte helt upphetsad över kommersialiseringen av alla helger vi har. Och en av nackdelarna med att bo i hus är att det inte finns någon portkod som hindrar ungarna från att komma och ringa på.

Nu är det ju inte barnens fel, jag sprang ju själv omkring på påsken och tiggde godis hos grannarna. Men jag behöver ju inte gilla att de tar mitt godis nu när jag är vuxen för det 😉

Så ikväll var det dags. halv-tio ringde det på dörren och när jag öppnade stod där två grabbar i – ja vad kunde de vara – 10-12-årsåldern kanske. ”Bus eller godis?” sa de när jag öppnade. Vad tror ni jag svarade? Jo Bus såklart! Det var längesedan jag såg någon som blev så ställd. ”BUS?” sa de i kör med förvånad ton. Elakt men kul! >:-) Men – de hade ju inte ens ansträngt sig för att spöka ut sig, vilket ett gäng i mellersta tonåren faktiskt hade gjort ganska bra för två år sedan eller nått.

Nu var det ju faktiskt så att jag inte hade något godis. Eller iaf tänkte jag inte på att vi hade det hemma. Så jag bad om ursäkt. Grabbarna skrattade lite de också och lovade att de inte skulle ställa till något bus.

[tags]Halloween, Kommersialisering[/tags]

Kommentera gärna