Aldrig mer låsmuttrar

LÃ¥smutterLåsmuttrar är säkert bra för att förhindra att ens hjul blir stulna. Men de är mindre bra när man inte ens kan få av hjulen med nyckelhylsan så man kan byta till vinterdäck!

Idag skulle jag byta hjul på Volvon. Fick loss första hjulet och bytte. Sedan var det kört. Med den jättebraiga (icke) originalhylsan som följer med bilen var det svårt, för att inte säga omöjligt att få ett bra grepp om låsmuttern med nyckelhylsan. Den satt som sten och jag slant hela tiden. Tills jag märkte att spåret i både hylsa och mutter började bli skadat. Då var det bara att ge upp för om det blev förstört skulle jag aldrig få av hjulen.

Så Tuvas mormor var snäll nog och kom för att ta hand om henne medan jag skulle fixa bilen. Funkar ju liksom inte att åka omkring med ett dubbdäck och tre sommardäck…

Sagt och gjort, iväg till Speedy 20 minuter innan stängning. Och japps, de kunde hjälpa till på en gång. Men mecken fick kämpa tappert med både slägga och mutterdragare innan han fick loss de tre återstående låsmuttrarna. När det väl var färdigt 10 minuter senare ville de inte ha något för jobbet, så det blev 100 spänn till kaffekassan. Tack för det Speedy! 😀

Nästa stopp blev Bilia, för att köpa fyra nya hjulmuttrar. ”Haha, ja jag förstår det” var var svaret när jag sa att jag givit upp och skulle kasta bort låsmuttrarna. Till slut bar det iväg till garaget på jobbet för att byta de tre sista hjulen utan problem.

Jag säger bara det – Aldrig mer låsmuttrar!

[tags]bildäck, volvo, låsmuttrar, vinterhjul[/tags]

Kommentera gärna