Nackdelen med att vara pappaledig…

…är att man får ta hand om skiten. Bokstavligt talat! Tuva har varit lite risig ett tag nu, med ordenlig diarré senaste veckan. I måndags var vi till och med in till akuten eftersom hon varken ville äta eller dricka och verkade allmänt matt. Läkaren trodde det var något av alla magvirus som spökade, kanske rotaviruset. Eftersom ett blodprov inte tydde på någon uttorkning fick vi åka hem igen, och försöka få i henne lite vätska på olika sätt. Vanligt vatten i hennes egen mugg funkade helt plötsligt bäst 😉

Men, så har hon börjat kräkas nu också. Att ta en tur med bilen är inte att tänka på, för då är det kört. Vi får se, kanske är det på väg åt rätt håll trots allt. Dagens produktion i blöjan har inte varit alls lika illa som tidigare, även om hon vid lunchtid hade lyckats lägga av en brakare som kladdade in ända upp till bröstkorgen. Det blev stora avspolningen i duschen efter det.

Nu får vi se om vi klarar natten utan varken nerskitna eller nerkräkta lakan. Håll tummarna.

[tags]Rotaviruset, Virus, Magsjuka, Pappaledig[/tags]

Kommentera gärna