Utflykt till Drottningholm

Idag var Tuva och jag på ytterligare en utflykt arrangerad av stadsdelen. Den här gången gick den till Drottningholm. Tuva var förtjust över att få åka först pendeltåg in till centralen och sedan ångbåt från stadshuskajen. Hon pekade högljutt ut ett antal hus vid vattnet på Stora Essingen som hon tyckte vi kunde flytta till (pappas tolkning) 😀

Väl framme tog vi först en promenad i den stora parken, i vilken Tuva gärna sprang så fort hon kunde samtidigt som hon nästan skrek ”piinger”. Det var också tänkt att vi skulle gå på en guidad tur inne på slottet, men det var Tuva inte helt med på. Visst, hon ville vara där inne, men hon tyckte det var roligare att springa omkring i de stora salarna och försöka krypa under avspärrningsrepen, än att lyssna stillsamt på guiden. Det slutade med att vi fick ge upp och avbryta efter två salar för att inte störa resten av gruppen.

Istället blev det lunch ute i den stora Engelska parken. Lite synd att den var helt nedsölad av kanadagässens avföring… fick leta länge efter en plats vi kunde sitta på.

Efter ytterligare lite promenad var det så dags för lite eftermiddagsfika innan båten gick tillbaka hem igen. Ett tips – gå inte till restaurangen som ligger vid infarten från Drottningholmsvägen. 20 minuter innan vi fick beställa, ytterligare 20 minuter innan vi fick kaffet och notan och ytterligare 15 minuter innan jag ståendes i dörren kunde stoppa servitrisen och be att få betala å det omedelbaraste eftersom jag måste med båten som redan låg inne vid bryggan och skulle gå om fem minuter. Med de priserna de har borde de kunna anställa ytterligare personal. Det var ju inte ens mycket folk!

Nåväl, det var trots allt en ganska lyckad dag. Tur med vädret och jag tror nog Tuva hade skoj. På båtturen hem underhöll hon glatt alla uppe på däck med oavbrutet prat i ca 45 minuter, och dessutom lite dans med snurr 🙂 Först halvvägs hem med pendeltåget totalslocknade hon i vagnen 🙂

Ett litet tips angående guidade turer på slottet dock. Det är inte alls anpassat för barnvagnar, eller rullstolar heller för den delen. Tre eller fyra långa trappor utan några som helst ramper innan man ens kommer upp till kassan och starten för turen, och man får inte ha någon vagn eller väska med sig runt, det måste lämnas vid kassan.

[tags]Drottningholm, Ångbåt, Utflykt, Pappaledig[/tags]

Kommentera gärna