Videon hel igen – nu även disklös

Jag berättade ju tidigare att min HTPC frontend gått sönder. Nu är den hel igen! 🙂 Ett varmt tack till Magnus på tystpc.nu för den smidiga lösningen på problemet. För andra gången har du hjälp mig. Det kallar jag service!

Äntligen kan vi se det vi spelat in på servern under tiden frontenden varit död! Dessutom fick jag tummen ur att göra den disklös också eftersom kabeln från nätdelen inte räckte till både disk och DVD utan förlängning som jag inte har. Så nu finns det inte en enda rörlig del i burken och den är helt knäpptyst. Jag menar helt knäpptyst. Det är en magisk känsla att slå på den och inte höra det minsta surr eller sus från den 🙂 Eller att inte se någon aktivitet på hårddisk-lampan trots att maskinen arbetar för fullt 😉

(dock lyckades jag skicka med en adapterkabel som inte hörde till nätdelen, så nu sitter jag med en icke-fungerande display med tillhörande icke-fungerande IR-mottagare. Fjärrkontrollen funkar ju inte! Att ha laptopen i knät och för hand skriva kommandon som ”play program 1001 20080813T22:00:00” via en telnet-förbindelse är inte lika smidigt)
[tags]HTPC, Disklös, Teknik[/tags]

Kommentera gärna