Tuvas rum – Dag 2

Idag bar det av till byggvaruhuset för att köpa lite mer gipsskruv. De jag har är ju för korta i de flesta fall när man monterar på den typ av väggar vi har. Dessutom köpte vi två dörrar. En till Tuvas rum och en till garderoben i hallen som fortfarande väntar på att bli färdig.

Väl hemma blev jag sugen på att få dörren på plats. Monterat dörr har jag aldrig gjort förr, men det gick riktigt bra. Trots att vi var tvugna att såga av både karm och dörrblad i nederkant eftersom vårt gamla hus inte följer dagens standarder. Lite pyssel, tankevurpor, mer pyssel och tankevurpor var dörren på plats rättvänd och med låskolv med fasning åt rätt håll.

Efter dörren åkte de sista gipsskivorna upp på väggen. Nu återstår ”bara” att riva den tapet som behövs på de andra två väggarna och den första omgången spackel på gipset. Sedan har farfar lovat att hjälpa till med ”finspacklingen”.

[tags]Renovering[/tags]

Kommentera gärna