Dagisplats

För en tid sedan fick vi ju en plats på Matrisen borta vid Älvsjöskogen. Det verkar bra och det kändes bra med både förskolechef och personal, liksom miljön dagiset ligger i (ett lugnt gammalt villaområde med små vägar utan någon egentlig trafik). Dock ligger detta dagis lite långt bort för att vara perfekt, och kräver nästan att vi både lämnar och hämtar med bil för att det ska fungera vettigt.

Men så igår, tre dagar innan Tuva ska börja på dagis, får vi reda på att vi fått plats på vårt förstahandsval (i kommunala kön. Varför kan det inte vara bara en kö?). Så hur skulle vi göra nu? Vi var ju helt inställda på att vi skulle gå på Matrisen som vi bara hört bra om. Men den nya platsen gör ju att vi kan gå och lämna/hämta, det tar bara 10 minuter. Allt blir ju så mycket enklare.

Efter att snabbt ha fått komma på besök på Muminstugan (jag och Tuva hade redan varit där förut, men som det blev nu kändes det bra om även Karin fick komma dit och se hur det är) bestämde vi oss trots allt för att tacka ja till platsen. Det blir nog bra i slutändan trots allt intalar jag mig. Så nu på onsdag den 20e augusti börjar Tuva på dagis! Och pappa får sin två-veckors inskolning 😉

Är det inte en cirkus det här med dagisplatser så säg… iallafall med första barnet.
[tags]Dagis, Dagisplats, Muminstugan, Matrisen, Älvsjö[/tags]

Kommentera gärna