Första veckan på dagis

Förra veckan började ju Tuva sin inskolning på dagis. Det har gått över förväntan. Igår lämnade jag henne ensam (nåja, tillsammans med alla andra där, men utan mig) för första gången. Det kändes lite konstigt, men var inte alls jobbigt på något sätt. Jag var ju bara några minuter bort om jag skulle behövas.

Väl tillbaka blev hon så glad så glad när hon såg mig, kom nästan springandes och kramade mig. Och då började hon gny och gråta lite. Hon kom väl på att jag faktiskt varit borta ett tag, stackarn. Men för övrigt hade det inte varit några problem sa personalen. Efter det åt vi lunch tillsammans, de sju inskolningsföräldrarna och barnen. Det blev inte mycket i magen för Tuva – men vem är förvånad 😉

Idag stannade jag hemma lite längre. Tuva ville inte riktigt att jag skulle gå iväg, men det gick bra ändå. Det gick dessutom bättre när jag kom för att hämta henne efter lunchen, hon blev bara glad och skulle, efter jag frågat, stolt visa var hennes plats var vid matbordet.

Det känns som att jag kan börja jobba på måndag som det är tänkt. Synd 😉

[tags]Dagis, Förskola, Inskolning, Pappaledig, Föräldraledig[/tags]

Kommentera gärna