Mellandagarnas besök på landet

Så var jul och nyårshelger över och det börjar närma sig vardag och arbete igen. Men innan dess hann vi med en liten sväng till landet, som vi ju brukar under mellandagarna.

Tuva hade i flera dagar pratat om landet (utan att vi nämnt vi skulle dit) och att hon ville åka dit. Förmodligen för att hon trodde det är sommar, varmt och bad där. Hon kunde inte ha mer fel 😉

I fredags åkte vi så ner. Kylan hade hittat hit och det var några minusgrader. Vi kom fram ganska sent på eftermiddagen så det var kolsvart. Det blev till att knata in och få upp värmen och käka lite middag för att sedan natta Tuva och sedan slappa i TV-soffan.

På lördag morgon snöade det rejält. Sådan där riktig julesnö, stora flingor som långsamt dalade rakt ner. Ungefär en decimeter hade det kommit under natten. Trevligt. Och temperaturen låg runt -10. Det blev till att knalla ut i snön, Tuva ville åka pulka. Ner till sjön. Hon var helt med på att det inte skulle bli något bada 🙂

Efter en liten promenad med Tuva på släp i pulkan lekte vi vidare i snön på tomten. Gjorde snöbollar, jagade varandra och kastade snö på varandra. Och Tuva ville *inte* gå in. Senare på kvällen tog jag en egen liten promenad i månljuset med kameran i högsta hugg för lite mörkerfotografering. Kul, men jag lyckades inte riktigt som jag ville. Har inte riktigt pejl på hur långa slutartider man ska använda, och när man testar sådär har jag inte heller riktigt tålamodet att använda låga ISO-tal, så de flesta bilderna blev alldeles för ljusa och dessutom med för mycket brus för att vara användbara. Men men, man lär av sina misstag heter det ju.

På söndag morgon skulle jag ut på muggen och höll på att frysa något viktigt av mig… det var då ca 16 grader kallt, och hade varit drygt -18 grader under natten. Kallast i Götaland visade det sig senare. Likväl var det ut i snön som gällde och även idag var det såklart alldeles för kall snö för att göra den snögubbe Tuva ville ha.

Senare på söndagseftermiddagen bar det iväg hemåt igen, med delade känslor. Det är alltid skönt att komma hem till lite större ytor, men det är samtidigt väldigt avslappnande att vara på landet. Och extra mysigt på vintern, framför allt när det är snö. Allt blir så väldigt tyst då. Mysigt 🙂

[tags]Vinter, Snö, Foto, Mörker, Kyla[/tags]

Kommentera gärna