Sun Certified Professional för Solaris OS

Sådärja. I förmiddags skrev jag det andra provet för att bli certifierad sysadmin på Solaris 10. Förra gången lärde jag mig att det inte räckte att förlita sig på det webb-baserade kursmaterial vi har på firman. Trots att den kommer från SUN själva så utelämnar den väldigt mycket av det som är viktigt att kunna för att klara testet. Och de frågor som finns både i materialet och i SUN’s egna ”pre-assessment” test är på tok för enkla. Man svarar rätt på dem utan att tänka och man tror man är redo för certifierings-provet. Men icke. Så den här gången pluggade jag mer, med annat studiematerial.

Hur gick det då? Jodå, nu är jag en ”SUN Certified Professional for Solaris 10”, eller om man så vill en ”Sun Certified System Administrator for the Solaris Operating Environment”. Välj det som låter glassigast. Eller nått 😉

[tags]Sun, Solaris, Certifiering, Sysadmin, Operativsystem[/tags]

Notis:  För nästan 10 år sedan blev jag certifierad sysadmin på Solaris 7. Tänk vad åren går!

Kommentera gärna