API till Spotify!

Wohooo. Grattis till mig på födelsedagen! Spotify bestämde sig för att ge mig en liten present. Jag är ingen stor användare av Spotify, mest på grund av att jag inte kan integrera det med min Squeezebox-lösning på ett smidigt sätt. Men det kan det bli ändring på nu. Själv kommer jag nog inte ha tid att hacka någon kod för detta men jag är ganska – eller väldigt – säker på att det finns andra som har hur mycket tid som helst över till sånt 😀

[tags]Spotify, libspotify, Födelsedag, Squeezebox, Slimdevices, Logitech[/tags]

5 svar

 1. Jonas B. skriver:

  Jag tänkte precis som du och döm om min besvikelse när det är en binärfil enbart för Linux x86 (32-bit). Squeezecenter kör man ju på sin NAS, och det är MIPS eller PPC som gäller då.

  • Thomas skriver:

   Fast just den här mannen råkar köra sin squeezecenter på en 32-bitars x86 linux, för TV-kort och liknande som används till annat finns det inte plats för i en NAS 😉

 2. Jonas B. skriver:

  … dessutom förbjuder ju licensen explicit integration med webben! Squeezecenter är ju webbaserat, och det är nog svårt att gå runt.

 3. Thomas skriver:

  Det är väl bara att låta bli att skapa GUI-delarna till webben, och låta pluginen enbart styras via uppspelaren, så har man löst det problemet 😉 Sen tror jag den klausulen finns där för att det inte ska skapas ”publika” tjänster där du kan streama direkt via en webb som du själv brandar till exempel. Har svårt att tro de skulle hindra dig från att använda biblioteket för att skapa din ”privata” webbtjänst (typ squeezecenter plugin)

 4. Jonas B. skriver:

  Då är det bara att gratulera att du tillhör de som faktiskt skulle kunna använda libbet. Synd, jag hade verkligen velat köra spotify på min NAS :(. Det där med webbundantaget spelar säkert ingen pratisk roll eftersom de förbehåller sig rätten att låsa ute ens nyckel utan att behöva ange orsak, så det mesta av licensavtalet är nog mest att anse som dekoration. Stör man inte får man köra, typ.

Kommentera gärna