Ännu en skön helg på landet

Så har vi tillbringat ytterligare en helg på landet. I solen. Runt 20 grader varmt båda dagarna. Helt underbart!

Lördagen började med den återkommande städdagen då man ser till att de gemensamma områdena görs fina inför säsongen. Men mest handlar det om att träffas och prata strunt 🙂 I år ”slapp” vi kratta nere vid badet som vi gjort de senaste åren. Istället såg vi som bor på vår väg till att skogen närmast oss rensades på ris och grenar som lämnats kvar efter vårens gallring av skogsbolaget. Så nu ska det gå att hitta bär och svamp senare i år igen 🙂 Vi fick ihop en ordentlig hög som ska hämtas till förbränning vid tillfälle. Att elda upp det själva var inte på tal med de torra marker vi har just nu.

Väl färdig med städdagen tre timmar senare, och efter den avslutande korvgrillningen nere vid sjön, fortsatte jag med att få upp hyllan/bänken inne på muggen. Blev riktigt bra och jag kände mig nöjd med det lilla. Tuva hjälpe till att såga och skruva med sina verktyg. Men hon upptäckte också att de inte alls var lika bra som pappas dito. Den självklara lösningen var ju att hon istället skulle använda pappas såg och skruvmejsel medan pappa skulle använda hennes. Kan ju nämna att det rådde delade meningar om det, med viss tandagnisslan och gråt som följd…

Söndagen tillbringades till största delen med att kratta mera löv på tomten. Helt otroligt hur många det får plats på några lövträd. Nu är det bara baksidan högar kvar att lassa undan, men det får bli nästa gång.

TimmerförrådVi funderade även lite över var ett nytt förråd ska stå, och jag tror vi hittat en riktigt bra plats. På vägen hem svängde vi förbi Coop och beställde ett från Jabo som vi ska hämta om två veckor. Samtidigt impulshandlade vi en högtryckstvätt som det var bra pris på då det var en utgående modell. Det är ju sånt man måste ha som husägare 🙂

Vi hann även med lite rast och ro nere vid sjön där Tuva trivs så bra. 12 grader i vattnet den här veckan. Snart dags för premiärdoppet om värmen håller i sig.

[tags]Bränntorp[/tags]

Kommentera gärna