Årets semester på landet

Slappardag vid sjönDå var årets semester till ända, och det är dags att sammanfatta. Vi tillbringade större delen på landet som vanligt, men hade ingen brådska ner och åkte hem några dagar tidigare för att hinna landa innan arbetet börjar igen på måndag.

Vädret har varit helt ok – lite regn men det mesta kom under nätterna när det begav sig. Jag tror vi höll oss inomhus endast en av dagarna, annars har vi kunnat vara ute hela tiden. Vilket nästan är ett måste med endast 30 kvadrat till förfogande.

De första dagarna såg jag till att få på de sista våderna underlagspapp på förrådet, och det sista flyttades över från lekstugan som Tuva och Karin städade ur ordentligt innan Tuva fick flytta in. Vi hade med oss ett bord med två stolar som stugan skulle möbleras med, och det blev mycket uppskattat! Lekstugan har blivit väl använd under dessa veckor, inte minst när vi fick besök av andra barn 🙂

Andra veckan kom Mormor på besök medan jag var tvungen att åka hem till stan för att fixa lite några dagar. Vad som hände då vet jag inte så mycket om, men Rejmyre marknad var en av utflykterna. Annars tror jag det blev en del bad i sjön.

När jag väl var tillbaka med ytterligare en full bil var det dags att planera för nästa utflykt. Under lördagen begav vi oss ner till Småland och min gamla vän Danne med fru som jag inte träffat på två år. De har skaffat ett hus mitt ute i skogen och har det hur mysigt som helst! Dessutom var en annan av mina kompisar som numera bor i Holland på långtidsbesök med sina barn hos Danne och Maija. Honom har jag inte träffat på hur länge så även det var skoj skoj. För dagen var det planerat familjefest och Danne hade fixat en tipi vid deras lilla damm ute i skogen. Jag kan inte beskriva hur mysigt det var 🙂 Fem stjärnor av fem möjliga!

Kvällen gick över i natt och sedan även morgon. Vid halvsju-tiden på morgonen var det dags för Thomas att sova, och det med besked. Jag skyller på Danne som hade trasiga plastglas… Morgonen efter utspelade sig följande konversation:

Karin till Tuva: Pappa är lite spröd idag.
Tuva
: Pappa är bröd!?
Tuva: Pappa, du är en macka!

🙂

Vi passade på att stanna ytterligare en dag för att hinna umgås under lite mer civiliserade former, och begav oss hemåt mot landet igen på måndag eftermiddag via en pärlbutik i Åseda.

Nästa ”event” var Anna och Jonas med barn som kom på besök till landet tisdag till onsdag. Tuva och Molly kom ganska snart väldigt bra överens och tillbringade större delen av det dygnet i lekstugan ätandes blåbär på talrik och varandes doktor med mjukdjuren som patienter.

När Anna med familj åkt hem var det dags för nästa besök – farmor och farfar! De kom ner för att följa med till Kolmården tillsammans med oss. Och det blev en populär dag för den minsta i familjen. Vi andra var inte helt missnöjda vi heller. Vädret var perfekt för en dag i djurparken med växlande molnighet och inte för varmt.

Vi startade med en tur i safariparken. Vi var inte ensamma! Det gick väldigt långsamt runt, säkert närmare 90 minuter. Men vi hade turen att det var matdags för djuren medan vi var inne och fick på så sätt se många av dem på nära håll. Den här gången tror jag vi såg alla djur, även vargarna och björnarna som annars brukar kunna gömma sig lite. Kul.

Efter safarin begav vi oss till den stora parkeringen. Den var full. Och jag menar full! P-vakterna vinkade ut oss och andra på de små gräsplättar som fanns kvar runt själva parkeringen. Det intressanta med Kolmården är att trots så mycket folk så är det inte trångt inne på området. Utom när det är dags för delfin-föreställningen då. När vi kom fram hamnade vi långt bak i kön. Efter ett kort samtal med en personal som avrådde oss från att köa där vi stod eftersom vi troligen inte skulle få plats bland de 1800 som släpps in, beslutade vi att ta en till på sälarna och sjölejonen istället. Vi vuxna kan ju delfinshowen redan, och för Tuvas del gör det ingen större skillnad än så länge – fisk som fisk 😉 Och visst hade vi rätt – hon tyckte det var helkul att titta på sälarna!

I övrigt gjorde vi nog större delen av parken. Men vi höll oss till djuren. Wild camp gick vi bara igenom utan större problem, och Bamses värld hoppade vi över på vägen ut. Även om den lille kastade låååånga blickar efter Bamse-skylten när vi gick förbi. Men hon sa inget. Hon var väl helt slut efter så många intryck stackarn 🙂 Sista stopp innan utgång var ju barnens zoo där de får gå in till våra ”vanliga” djur och klappa dem om de vill. Tuva klappade ”getingarna”, eller getterna som vi andra säger. Övriga djur hoppade hon bestämt över. Att klappa alltså.

Den sista veckan fick vi toppenväder med många varma dagar och mycket bad. Veckan började med ca 20 grader i sjön för att sakta(?) stiga till 26 grader på torsdagseftermiddagen. Dock var det 23 grader en halvmeter under ytan – sådana varma dagar blir vår lilla sjö väldigt skiktad. Torsdag kväll begav vi oss hemåt för att kunna samla ihop oss de sista dagarna på semestern.

[tags]Semester, Kolmården, Småland, Rejmyre[/tags]

Kommentera gärna