En tur på sjön

En sväng med båtenÄntligen fick man då bege sig ut på årets första båt-tur. Jocke har ju haft en del bekymmer med sin båt i år och varit tvungen att ha den på varv för dyra reparationer. Det har i sin tur medfört att båten kom i sjön ganska sent. Sedan kom semestertider som vi planerat på landet.

Men nu så… sista helgen på semestern hade vi siktat in oss på en tur. Så gissa om jag blev besviken när Jocke meddelade att ett nytt fel uppstått under en av deras turer, och att helgturen var i fara. (Men Jocke själv var nog än mer besviken som redan lagt ut stora pengar på reparationer).

Men men, vi hade ju inget planerat så vi hängde med ut till båten ändå och bistod så gott jag kunde med felsökning. Efter en del tankebekymmer kom vi så småning om fram till vad som var problemet – en säkring – som inte såg ut som en säkring normalt gör i mina ögon – var trasig. En ny sådan och allt borde fungera igen. Dessvärre såg vi alternativt uppfattade vi inte att det satt en reservsäkring precis bredvid. Nejdå, vi åkte ut på Dalarö för att köpa en ny…

Hur som helst, dagen efter – idag – åkte vi återigen ner och monterade den nya säkringen och kopplade ihop alla tåtar igen. Och allt fungerade finfint igen 🙂 Det hela slutade med en tur runt norra udden på Yxlö och kaffe med bulla i en vik utanför ön. Dessutom blev det bad för mig och Tuva från båten. Ingen annan vågade sig i 😀

Rutten till ByvikenAllt som allt en trevlig dag i solen på sjön – som vanligt!

[tags]Båt, Yxlö[/tags]

Kommentera gärna