Ett titthål in i knät

För drygt en månad sedan gjorde jag ju illa mitt knä under lite badminton-spelande. Ont som *piiiip* gjorde det, och på akuten trodde de på stukning och eventuell meniskskada. Men inget som man skulle göra något åt om det blev bättre med lite(?) sjukgymnastik.

Nu har jag gått 7 gånger på sjukgymnastik och fått behandling med ultraljud och laser bland annat. Och kört styrketräning för bättra på musklerna runt knät. Plus diverse olika övningar på hemmafronten.

Första tiden gick det trögt, men så en vecka märkte jag stora framsteg. Jag kunde helt plötsligt böja benet mer än 90 grader. Skönt. Men fortfarande problem att böja ordentligt och med slutsträckningen. Och smärtor vid olika vridningar. Sjukgymnasten har problem att få ordning på knät.

Idag var det dags för det sedan länge inbokade återbesöket hos doktorn på SÖS. Med mindre direkt smärta och svullnad verkade det nu lättare att diagnostisera det hela. Trasigt främre korsband och troligen trasig eller felplacerad menisk. Tjohooo. Det blir till att få en titthålsoperation. Doktorn tyckte vi kunde hoppa över magnetröntgen helt eftersom det med allra största sannolikhet skulle sluta med operation ändå. Och då kan vi istället snabba upp processen och kika på menisken ”på plats” när de ändå är där inne och rotar.

Så nu väntar jag på en tid för operation. Har ingen aning om hur lång kö det är eller hur prioriterad man är. Det ”positiva” är väl att meniskskador verkar få högre prioritet än enbart korsbandsskador. Ska ringa och höra med dem imorgon om vad de tror.

Tyvärr blir det nog till att ställa in den planerade Åre-resan i februari 🙁

[tags]Knäskada, Artroskopi, Titthålsoperation, Operation, SÖS, Södersjukhuset, Menisk, Korsband, Åre[/tags]

Kommentera gärna