En halvdag på Spårvägsmuseet

Idag skulle Karin iväg på pyssel på eftermiddagen, och jag funderade lite på vad Tuva och jag skulle hitta på under tiden. Åka till farmor och farfar? Mende var nog inte hemma. Tigga kaffe hos vänner kanske? Men Tuva hade flera gånger under förmiddagen sagt vad hon ville göra idag. Hon ville åka buss. ”Ditåt”.

Så vid lunch klurade jag då på om vi kunde åka buss någonstans. Till skillnad mot en treåring vill man ju gärna ha ett mål med bussåkandet också. Kikade lite på Barn i Stan för att se om det fanns något lämpligt idag. Och jodå, på Teater Bambino vid Spårvägsmuseet visades Nicke Nyfiken. Det kunde ju vara något. Så vi chansade. Vägen dit fick bli bil till Älvsjö station (vi missade precis bussen), pendeltåg till Södra station och vidare därifrån med buss.

Men som jag misstänkte var det ju fullsatt på teatern, på helgen måste man boka biljett och det är ju lite svårt när man ska ha spontankul på det här sättet.

Nåväl, Spårvägsmuseet är väl inte helt fel det heller. Jag förklarade för Tuva (som inte visste *vad* vi skulle sett på teatern) och hon var helnöjd ändå. Ett tag senare sa hon till mig:

Pappa, det är jättekul att vara på teater.

Ehh… vad bra 🙂 Hur som helst var det en väldigt lyckad dag. Tuva ville gå ombord på och köra varenda buss och spårvagn, även de man inte fick göra det på. Hon åkte mini-rälsbuss som bara fanns den här helgen visade det sig, och vi båda åkte mini-tunnelbana. Det senare var poppis, lillsnuttan satt och strålade som en sol hela resan 🙂

Klockan 16 stängde museet och vi skulle ta oss hem igen. Det fick bli dubbeldäckaren ner till Slussen, tunnelbana hem och buss ner till Älvsjö för att hämta bilen, och vi var hemma igen en timme senare. Gissa vem som var trött då 🙂 Och jag var väldigt nöjd med mig själv och kände mig som en bra förälder. Och hade dessutom haft det riktigt trevligt jag med, tillsammans med min dotter 😀

[tags]Spårvägsmuseet, Nicke nyfiken, Teater Bambino, Teater, Buss[/tags]

Kommentera gärna