Åreresan 2011

Det blev en resa till Åre i år igen med lite folk från jobbet, i mitten av februari. Och vi hade ruskig tur med vädret – i år också. Lite molnigt och dålig sikt under torsdagen för att sedan lätta upp, bli nästan klarblå himmel och vindstilla både fredag och lördag. Inte helt fel!

Kallt blev det också. -25 nere i byn på morgonen. Men med den välkända inversionen i Åre så blev det varmare ju högre upp man kom, och i högzonen höll det sig runt 10 grader kallt. Helt underbart när det inte är någon vind och solen värmen, och med den utsikten!

Dock blev det ju som vanligt mycket folk och köer i 1000-metersliften så vi höll oss en del nere vid Rödkullen. Och testade dessutom en förbättrad backe borta vid Sadeln på väg mot Björnen. Men topp-platån med Röda Rappet och Störtloppet (som tyvärr var stängd för preparering) hör ju ändå till favoriterna.

Under lördagen kunde vi dessutom ta oss upp på skutans topp genom att tolka den dryga kilometern bakom en skoter. Det var helt magiskt att sitta där uppe med en kopp choklad med grädde, sola sig och titta ut över halva Sverige (kändes det som).

Sammanfattningsvis – en riktigt bra långhelg med toppenväder och mycket bra skidåkning. Dessutom var det sportlov med mycket barnfamiljer, så utelivet var inte det bästa. Det gjorde det hela lite billigare.

Kommentera gärna