Två helger med bygge, skridskor och slalompremiär

Tro det eller ej, men vi har tillbringat de senaste två helgerna på landet. Det har inte blivit så mycket bygga. Vädret har istället inbjudit till vinteraktiviteter med Tuva, som börjat tycka det är tråkigt att åka till landet när vi bara ska jobba där. Dessutom saknades det lite takpanel, så det fick vi komplettera med under veckan som gick. Men nu är hela taket satt i stora rummet! Nästa gång kan vi nog börja sätta skivor på väggarna.

Tuva börjar bli riktigt bra på att åka skridskor. Förra helgen körde hon nere på sjön både lördag och söndag, och andra dagen åkte hon helt själv i nästan två timmar medan jag stod och solade mig.

Den här helgen tänkte vi försöka med lite slalomträning. Pappa tog med sina gamla vita och rosa 80-talslagg, så begav vi oss till Yxbacken på lördagen. Först efter tre timmars åkande nästan non-stop ville hon sluta, men gärna fortsätta igen dagen efter. Jag tror nästan det var den utlovade glassen (som ändå inte fanns i kiosken) som lockade mest. Klart skoj trots en hel del tandagnisslan och gråt på grund av sen kväll innan – men hon gav absolut inte upp utan ville, storgråtandes för att skidorna var dumma, fortsätta åka ändå. Hoppas nu inte snön försvinner allt för fort i backarna så vi kan hinna med något mer försök i år.

Kommentera gärna